Biografie

Mijn eerste professionele stappen in de wereld van theater, tv en podium heb ik gezet toen ik nog deeltijds voor de klas stond als leerkracht Nederlands-Engels, maar het bleef kriebelen om mijn job in het onderwijs volledig te ruilen voor een carrière waar ik als kind tenslotte al van droomde: op het podium staan of voor de camera; acteren en presenteren.

Na mijn deelname aan de talentenshow van de VRT in 1997: U hoort nog van Ons’ in een presentatie van Walter Baele en zijn alter ego Jacky Lebot. is het pas écht begonnen. Velen onder de 24 kandidaten vonden daarna hun eigen weg in de mediawereld. Zo ook ik.

De theaterwereld liet me al die tijd ook niet los.  Ik speelde al ‘toneel’ toen ik 12 was, eerst bij de plaatselijke theatervereniging, later bij allerlei gezelschappen; ik volgde deeltijds kunstonderwijs aan het Conservatorium in Brugge. Had na mijn studies aan de ‘Reno’ in Torhout, graag de stap gezet richting Gent, Antwerpen of Brussel om een acteursopleiding te volgen, maar het lot besliste daar anders over...

Ik heb me altijd blijven bijscholen via allerlei theatercursussen en workshops en - al doende leert men - vooral veel gespeeld! Tot een Brugs dichter, wijlen JAN VANDERHOEVEN mij zei: Roest niet vast op school, sla uw vleugels uit, je hebt teveel talent! Ik schrijf een theaterstuk voor jou! THEA BONTINCK, de monoloog werd een feit en ging in première in Kunstencentrum De Werf, Brugge. Daarna volgt een kleine tournee. De eerste stap in het professioneel theater wordt gezet. Zalig gevoel!  Ik verlaat het onderwijs en ik richt ZamZamproducties op.

Sindsdien maak ik onder de noemer ‘THEATER ZAMZAM’  theaterproducties voor alle leeftijden en toer langs de vele culturele centra en theaterzalen in Vlaanderen en Nederland.

Als actrice duik ik op in populaire Vlaamse tv-series als Flikken, Hof van Assisen, Witse,Thuis, Familie en F.C De Kampioenen

Tussen 2001 en 2010 kies ik voor de bühne en ga volledig voor het theater. De theatervoorstellingen volgen zich op en vele mooie momenten geraken in het geheugen gegrift.

Sinds 2012 ga ik op zoek naar andere uitdagingen: (gast)rollen in tv-series en (kort)films. Een andere discipline die mij evenzeer bekoort! Hierdoor speel ik mee in kortfilms voor eindwerken van studenten Rits, Narafi en Kask. Er komt in 2014 een rol in Familie voor een 4-tal afleveringen in de rol van 'CECIL'. Alles smaakt naar meer!

Als tv-persoonlijkheid  werk ik, na 3 jaar regionale televisie Focus/WTV, waar ik o.a. meewerkte aan Teleshop, Tendens en de vele zomerprogramma’s van de zender, vanaf 2003 voor de lifestylezender ‘Vitaya’ en digitale zender ‘Vitaliteit’.

Ik presenteer er drie seizoenen lang een automagazine, maak een docureeks  over zelfverdediging voor en door kinderen, maar werk vooral mee  aan de culinaire programma’s ‘Varken zkt. Kok’, ‘Lekker Licht Lunchen’, ‘Kookstrijders; kookwedstrijd tussen chefs der Lage Landen’  en het kookprogramma ‘Lekker van Bij Ons’ waar ik aan de kook ga met Geert Vanderbruggen.


Na 7 jaar Vitaya, ga ik opnieuw aan de slag bij de regionale zenders WTV, FOCUS en AVS voor het lifestyleprogramma ‘Tendens Visit’ i.o. Picstory/RMM. Ik schrijf of improviseer voor dit programma, mijn eigen presentatieteksten en sta in voor de gehele productie, alsook montage. Een bijzonder leuke uitdaging!

Ook live-presentaties voor allerlei evenementen en bedrijven zijn mij niet vreemd.  De laatste jaren specialiseer ik me in presentatie- en productiewerk van culinaire events. Tussen 2002 en 2005 ontwikkel ik de culinaire projecten voor IJV, Gent t.v.v. Accenta en de culinaire shows voor Groothandel Horeca: Hanos. Ik werk in opdracht van BRU Spadel Nederland/België en voor het prestigieuze Chefs’ Summit  (Rational, Horecamagazine, Winterhalter, ISPC/Hanos, Brussels Airlines and Crown Plaza Airport). Ik sta aan de zijde van grote Sterrenchefs o.m. Jonnie Boer, Johan Segers, Lucas Rive, Jacob Jan Boerma, Sergio Herman, Peter Goossens, Roger van Damme, Gert De Mangeleer, Filip Claeys, Wout Bru, én Albert Adriá van El Bulli. Bij de Noorderburen werk ik mee aan de opstart van het webtv-programma: Recepten van Topchefs voor Koppertcress en Valderama.

Sinds 2011 ben ik het gezicht van het culinaire evenement KOOKEET BRUGGE en  verantwoordelijk voor het kooktheaterconcept i.o. Brugge Plus/Stad Brugge.  Daarnaast modereer ik het culinair kookconcept voor BSH/Neff in functie van Batibouw.

In 2014 word ik gevraagd om de presentatie van ‘Tastoe’, een culinair evenement in Middelkerke te verzorgen.

Sinds 2012 ben ik trots lid te zijn van de Topclub van West-Vlaamse ondernemers en start dat zelfde jaar een nieuw project: Klokhof Loppem – www.klokhofloppem.be

Een recente realisatie in 2016 is de oprichting van het online tv-kanaal DEWERELDISKLEIN.tv of D.W.I.K.tv met drie peilers: toerisme, cultuur, en culinair genieten. Drie van mijn dada's en waarin ik mijn expertise van het tv-maken kan botvieren. En ja, ik maak er mijn eigen talkshow DE WERELD IS KLEIN waar ik een bekende gast link aan twee gasten uit zijn/haar kleine wereld. 16 afleveringen mag ik ontvangen: Jan Verheyen, Nic Balthazar, Toni Deconinck, Klaas Verplancke, Hannes Coudenys, Guillaume Devos, Koen Dewulf, Wendy Van Wanten, Jackobond, Roger Vandamme, Klaas Verplancke, Dagny Ros, en Minister Hilde Crevits. www.dwik.tv

In de periode trek ik ook weer de kaart van theater maken. Eerst is er het verhaal van de Zuid-Afrikaanse dichter INGRID JONKER die ik tot leven in breng op podium met acteur Jonas Vanthielen en zanger/muzikant Divan (Hermitage). We tourneren door Zuid-Afrika na geselecteerd te worden voor het WOORDFES in Stellenbosch.

Samen met Hermitage creëer ik in 2017 het poëzieconcert DE DICHTER IS EEN KOE waarbij we met een lach en een traan een ode brengen aan enkele Nederlandstalige dichters der lage landen, i.s.m. Poëziecentrum. Tot op vandaag voeren we deze productie nog altijd op in de poëzieweken begin van het jaar.

In 2018 en 20 jaar in de business bewerk ik het prentenboek van Wally de Doncker naar theater: IK BEN HEEL VEEL LIEFDE, terug een jeugdtheatervoorstelling maar dan wel voor de hele familie. Ik leer hierdoor de prachtige FATINHA RAMOS kennen die het boek illustreerde en haar medewerking verleende tot de uitwerking van het decor.

In al die tijd blijf ik actief als tv-maker en profileer me door de jarenlange expertise als online video marketeer, voice-over, copywriter, spreek- teambuilding- en dramacoach, journalist (o.a. voor DE ZEEPAREL) maar blijf een kloppend hart hebben voor 'acteren, presenteren, modereren).

Eind 2018 beslis ik om met een digital artist - Johannes Dequeker - het productiehuis VIEWFALLS op te starten en specialiseren ons in het maken van informercials, corporte, promo and aftermovies, tv-formats,... 

In 2019 werken we i.o. de nieuwe familiezender TV-plus een tv-format uit: OP DE STOOF, 12 afleveringen wat kan rekenen op een goed onthaal. Op de Stoof, reeks 2 zit in de lift. Daaruit volgt nog 'COOKING PLUS' met BV's - BBQ met Geert vander Bruggen (12 afl.) en in de zomer van 2020 bedenk ik mee het programma 'GEZOND ZOMERS met ILSE' en ben ik producer (18 afl.)

Enkele bijkomende realisaties:
- lid van de Belgische Improvisatieliga (‘98-’99)
- coördinator zomerstages Drama voor jongeren van 10 tot 15 jaar (sinds 2005 tot 2016)
- docent drama/toneel/voordracht/dictie Conservatorium Brugge, interim (2007-2010) Academie Zwevegem (2011-2012), Academie Diksmuide (2011-2013), Conservatorium Brugge (2014-2018)

- project ‘ZONDER ONDERTITELS’ tvv Westvlamsch Dialect – Erfgoedcellen West-Vlaanderen. Realiseerde met de jongeren de sketches in het overspoelde West-Vlaanderen en de flashmob 'Ons Dialect moe blufn' en begeleidde onze talentvolle improgitarist op zijn ronde door West-Vlaanderen, o.m. in Vladslo, het Duitse kerkhof en de Ijzertoren Diksmuide...